Авто з США. Чим вони кращі?

Авто з США. Чим вони кращі?

Перше, що уявляє людина про американські авто – це велика і красива машина, яка немов корабель пливе по дорозі. Можливо це і так, але авто з США мають набагато більше переваг перед європейськими чи азіатськими виробниками, що продиктовано споживчими традиціями і особливою конструкторською школою батьківщині масового автопрому.

Якщо розглядати питання того, чим насправді хороші заокеанські авто, потрібно визначитися з тим, яке поняття ми вкладаємо у термін «хороше авто». Перш за все, це надійність, простота та неперевершений комфорт.

Нажаль, вже неможливо дати однозначної оцінки, що таке американські автомобілі – це вже не тільки північноамериканські «аборигени» як-то Chevrolet, Cadillac, Chrysler, Buick, Dodge, Lincoln, Jeep чи таж сама Tesla. На просторах Америки вже давно їздить не менше половини машин, які місцевими назвати неможна, як у плані виробництва, так і в плані марок. Проте навіть заокеанські «гості» робляться автомобілі якщо і не спеціально, то як мінімум з чіткою оглядкою на місцеві запити.

Отож тепрер, до американських авто можна спокійно зачисляти, наприклад, японські суббренди, які орієнтовані на ринок США, такі як Lexus, Acura або Infiniti. Водночас, кілька моделей, які добре відомі в Європі (Ford Fiesta та Focus) в Америці продаються майже без змін, тому потрапляючи на європейський ринок, виправдано можуть вважатися «американськими».

Honda Civic Type R

Де-які неамериканські автовиробники мають моделі виключно для американського ринку

Слід чітко вказати, що типові авто з США насправді мають значні відмінності порівнюючи з більш звичними по європейським, корейським чи японським мірками. Можливо і є декілька суттєвих зауважень до авто з Нового Світу, але частіше відзначають переваги у технічному плані, відкреслюють особливу стилістику та неперевершену харизму цих автомобілів. Проте, ми вважаємо, що потрібно підкреслити більш «земні» характеристики, такі як:

Ціна

Якщо порівнювати ціну американського авто з європейським, які мають рівні показники, в автосалонах США різниця ціни може сягати 50%. Крім того, не варто забувати і про особливість страхування та сервісу у США, які влаштовані таким чином, що б/у машина не складає для американського споживача жодної зацікавленості, тому розстаються с такими авто без жалю і легко. Варто також сказати і проте, що аукціон авто з США може дійсно вразити тими цінниками, за які продаються потримані авто.

Взагалі, ціна – це перше, що приваблює покупців американських авто з Європи. Адже початкова вартість авто напряму впливає на цифру, яку покаже митний калькулятор.

Комплектація

Майже всі авто, що продаються у США, мають дуже багату комплектацію. Можливо не все те, що добре для американця, добрим є для європейця, але оснащення автомобілів для американського ринку завжди дуже щедре.

Комфорт

Американці люблять комфорт та м’якість. Саме такими підвісками оснащують авто під місцевий ринок. А це також добре і для наших доріг. Проте, м’яка підвіска дуже «ніжна» для наших умов, тому потрібно це враховувати.

Оригінальність

Справжні американські автомобілі помітно вирізняються оригінальним та аутентичним дизайном. Дуже часто, щось схоже на американський дизайн просто не можливо знайти в модельних рядах інших «національностей».

Chevrolet Camaro

Примхливий американський споживач порадував автомобільному світу багато цікавих авто, які не з’явилися б виключно для Європи.

Простір

Більшість американських авто просторі та місткі. Аутентичний «американець» дійсно великий з будь-якого боку.

Тільки «автомат»

Механічну трансмісію за океаном знайти надзвичайно важко. Механічна коробка може бути хіба що у якого фанатика спортивного авто, який женеться за активним драйвом. Але крім очевидної зручності, автоматичні коробки також призвані берегти двигуни. Електроніка, яка керує двигуном, не дає йому працювати в екстремальних умовах, наприклад, при дуже низьких чи високих обертах. А це позитивно відображається на довголітті.

Об’єми

Американський автомобіліст обожнює великі двигуни, які часто дефорсовані, так які у більшості випадків працюють у сприйнятливих умовах – іншими словами, упівсили.

Ford Expedition

Деякі авто з США просто не возяться в Європу, оскільки тут вони будуть просто недоречними. Мова йде про повнорозмірні позашляховики, які часто комплектуються 5- і 7-літровими моторами.

Простота

Американські автомобілі майже не оснащаються складними технічними електронними системами, які не тільки коштовні, але і негативно впливають на надійність та ресурс. Американців «ловлять» на інші речі, де основними перевагами є ціна та простота в обслуговуванні.

Все під контролем

Більшість американців їздить на своїх авто, які експлуатуються на лізингових правах, а це означає, що перші 3-5 років, за обслуговуванням стежить реальний власник автівки – лізингова компанія, яка ставить жорсткі рамки та вимагає чіткого виконання регламенту проходження ТО, ремонту, страхування і т.д. Якщо вам пощастить знайти машину, яка продається одразу по завершенню лізингу, вважайте це вдачею і купуйте авто не задумуючись. Так само не варто забувати про Карфакс і Авточек звіти, які зберігають всю історію Американських авто, від ТО і пробігу, до кількості власників і ДТП.

Без зими

У більшості регіонів США немає тієї зими до якої звикли ми. Тому і дороги там рідко обробляються агресивними дорожньо-технічними речовинами, піском чи підсівом (дрібними камінцями). Тому кузова американських авто, особливо, якщо машина «жила» у теплих регіонах, практично не знають про таке явище, як корозія. Однак і справжнім антикором авто також не обробляють. Тому після купівлі авто з США, вам доведеться додатково обробити автомобіль, аби захистити його взимку.

Висновок

Американські автомобілі можуть дійсно вважатися особливими. Вони мають як беззаперечні переваги над європейцями, так і де-які недоліки, які, однак, можна з легкістю виправити у більшості випадків.

Основною перевагою авто з США є їх ціна, яка дійсно набагато нижча, ніж в Європі, а тим паче в Україні. Машини з-за океану ви можете через нашу компанію. Ми працюємо на ринку подібних послуг вже не перший рік і досконало володіємо всіма необхідними навичками та знаннями. Крім того, ви завжди можете купити авто у Львові, які були привезені та повністю підготовлені для використання в Україні.

Авто з США зі StarCars

Вкажіть бюджет на купівлю авто, а ми підберемо для вас декілька варіантів з аукціонів у США

Відгуки

Всі відгуки
Top