Які електромобілі почнуть продавати у 2022 році?

Які електромобілі почнуть продавати у 2022 році?

Згідно з опитуванням, проведеним Cars.com в 2021 році, все більше американців, особливо в найбільших містах, з ентузіазмом ставляться до ідеї покупки електромобіля. В Україні ситуація гірша, але відсоток тих, хто цікавиться електрокарами, істотно вищий, ніж ще кілька років тому.

2022 року вийде близько десятка нових електромобілів, які можна буде купити на аукціонах США та пригнати до України. На цій сторінці ми покажемо вам найцікавіші електрокари, які мають надійти у продаж протягом року.

Audi E-Tron GT

ауді е-трон гт

До оригінального електричного кросоверу Audi E-Tron та його рідного брата E-Tron S у 2022 році приєднається елегантний E-Tron GT, продуктивний седан, який є корпоративним двоюрідним братом Porsche Taycan. E-Tron GT з двома електродвигунами розвиває пікову потужність 637 л. Запас ходу польоту за рейтингом EPA складає 383 км.

Audi Q4 E-Tron

ауді ку4 е-трон

Новий Audi Q4 E-Tron, електричний кросовер початкового рівня, буде представлений у традиційних моделях SUV та Sportback з конічним дахом. Менший ніж оригінальний E-Tron, але схожий за розміром на Q5, Q4 побудований на новій модульній електричній платформі Volkswagen. Він пропонує один двигун ззаду (201 к.с.) для базової версії або два двигуни та повний привід (295 к.с.) для більш високих комплектацій. Агентство з охорони навколишнього середовища оцінює запас ходу на повному приводі 388 км.

BMW i4

бмв і4 2022

i4 – компактний спортивний седан, створений на базі фастбеку 4 Series Gran Coupe. BMW пропонує базову версію i4 eDrive40 із 335-сильним двигуном ззаду; є також більш спортивний двомоторний i4 M50 із заднім приводом та комбінованою потужністю 536 к.с. За оцінками BMW, запас ходу складе 482 км та 395 км відповідно.

BMW iX

бмв іх 2022

Новий iX, доступний у версії xDrive50, є першим електричним кросовером BMW і слідує незвичайному стилю концепту Vision iNext, представленого в 2018 році. iX пропонує 516 л.с. та запас ходу близько 482 км, за оцінками BMW. Кожен електрокар має скляний дах із автоматичним затемненням та вигнутий широкоформатний дисплей приладової панелі.

Chevrolet Bolt EUV

шевроле болт еюв 2022

Новий рідний брат електромобіля Bolt, новий Chevrolet Bolt EUV – трохи більша версія кросовера з великим внутрішнім простором, загальною платформою та силовою установкою. Запас ходу Bolt EUV оцінюється в EPA в 398 км проти 416 км у хетчбека. Відмінною рисою топового рівня обробки салону EUV Premier є технологія допомоги водієві Super Cruise, яка дозволяє без допомоги рук утримувати вибрану смугу руху.

Ford F-150 Lightning

форд а150 лайтинг

Ford випускає F-150 Lightning, повністю електричну версію легендарного пікапа. Автовиробник пообіцяв зрештою запропонувати низку моделей F-150 Lightning за різними цінами. Топова модель буде оснащена стандартним повним приводом, двома електродвигунами потужністю 563 л. Очікується, що два варіанти батареї забезпечать запас ходу 370 чи 482 км.

GMC Hummer EV

джиeмсі хаммер ев

Перший електричний пікап GM – це розкішний п’ятимісний пікап з ефектним дизайном, значними позашляховими можливостями та першим використанням нової акумуляторної системи Ultium від батьківського автовиробника GM. Тримоторна версія Edition 1, яка видає загальну потужність в 1000 кінських сил з передбачуваним запасом ходу 563 км, розпродана. Але очікується, що восени буде доступна версія з трьома двигунами, а потім будуть дешевші версії з двома двигунами.

Hyundai Ioniq 5

хендай ионік 5

Кросовер Ioniq 5 з низькою посадкою, довжиною приблизно Hyundai Tucson, використовує нову електричну платформу, спільну з новим EV6 від Kia. У салоні є два 12,3-дюймові дисплеї на приладовій панелі та інноваційна висувна консоль. Максимальний запас ходу EPA становить 485 км.

Kia EV6

кіа ев6

Кросовер EV6 – перша електрична модель Kia на новій платформі, яка використовується спільно з Ioniq 5, але EV6 відрізняється більш спортивним зовнішнім виглядом, а версія GT з високими характеристиками має з’явитися у 2023 році. EV6 пропонує вибір між двома акумуляторними блоками та запасом ходу по EPA від 373 до 500 км.

Lucid Air

люсід ейр

Lucid Air – стильний, високотехнологічний розкішний седан. Пара надпотужних стартових версій розпродана, але три стандартні комплектації незабаром вийдуть на ринок США: 480-сильний Pure і 620-сильний Touring, обидва розраховані на 645 км пробігу.

Mazda MX-30

мазда мх-30

Перший електромобіль Mazda, MX-30, являє собою невеликий хетчбек, схожий на позашляховик, з незвичайним дизайном, який включає відсутність центральної стійки, напівдвері з задніми петлями і екологічно чистий інтер’єр. Акумуляторна батарея на 35,5 кіловат-годин хороша для пробігу в 160 км за рейтингом EPA.

Mercedes-EQ EQB

мерседес бенц екуби

Після відмови від запланованого EQC, бренд Mercedes-EQ вирішив запустити свій електричний суббренд EQ на ринку США. Першим електричним позашляховиком у США стане EQB 2022, заснований на GLB. У ньому пропонуватиметься опціональний третій ряд на сім місць. EQB використовує стандартну двомоторну систему з повним приводом із запасом ходу на електротязі до 420 км за щедрішими європейськими стандартами.

Mercedes-EQ EQS

мерседес екуси

Проте запуск суббренду Mercedes EQ загалом починається з EQS, нового спеціалізованого електричного седана з розкішшю флагманського седана S-класу з бензиновим двигуном. Седан із розкішшю S-класу та екранами приладової панелі від стіни до стіни має запас ходу на електротязі до 563 км за рейтингом EPA.

Rivian R1T і R1S

рівіан р1т

Rivian R1T, пікап з подвійною кабіною та запасом ходу в 505 км за рейтингом EPA, восени вийшов на ринок у вигляді версії Launch Edition, і тепер Rivian приймає замовлення на пакети Explore та Adventure. R1T має 4,5-футову платформу, чотиримоторну систему повного приводу, значні позашляхові можливості та тягове зусилля, зазначене у 11 000 фунтів.

R1S – це розкішний позашляховик з довгим дахом, який багато в чому схожий на R1T, включаючи аналогічні характеристики та можливості для бездоріжжя, але з п’ятьма або сімома сидіннями. Єдиний пропонований нині акумуляторний блок розрахований на дальність дії 510 км.

Volvo C40 Recharge

вольво с40 речарж 2022

Volvo C40 Recharge – це більш спортивна версія електричного кросовера XC40 Recharge. Він використовує ту саму двомоторну систему повного приводу потужністю 402 к.с. та батарею на 78 кВтг, а його запас ходу за рейтингом EPA становить 365 км.

Авто з США зі StarCars

Вкажіть бюджет на купівлю авто, а ми підберемо для вас декілька варіантів з аукціонів у США

Відгуки

Всі відгуки
Top