Як купити авто з США під час війни?

Як купити авто з США під час війни?

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну значно ускладнює купівлю та доставку товарів з-за кордону. Особливо автомобілів, особливо зі США. Однак купити бу авто у воєнний час цілком реально. Більше того, зараз це особливо вигідно, тому що через зниження попиту ціни на авто на аукціонах Copart (Копарт), IAAI (Іншуренс) та Manheim (Манхейм) помітно знизилися. З доставкою теж жодних проблем: компанія StarCars доставляє іномарки з Америки спочатку до Литви, а згодом автовозом до України. Докладніше у нашому новому матеріалі про те, як купити машину в США під час війни у ​​2022 році.

Хіба можна купити авто у США під час воєнного стану?

24 лютого 2022 року через вторгнення Росії по всій території України було запроваджено військовий стан. Цей режим передбачає масу обмежень для населення та бізнесу, проте не включає жодних заборон на купівлю чи продаж автомобілів. Купити авто в Америці ви можете абсолютно вільно та легально. Більше того, до 1 липня це можна зробити з абсолютно безкоштовною розмитненням. З 1 липня платне митне очищення повертається, але найближчим часом очікується, що ціни на розмитнення іномарок значно знизяться.

Для регулювання питань придбання транспортних засобів у зарубіжних країнах Кабінет Міністрів розробив спеціальну постанову №190, ухвалену 4 березня 2022 року. Воно передбачає, що куплені або ввезені до країни у воєнний час машини потрібно буде зареєструвати протягом 90 днів після закінчення режиму військового стану.

Нагадаємо, що роботу сервісних центрів МВС припинено на період війни, тому постановка іномарок на облік в Україну зараз неможлива. Саме з цим і пов’язане розстрочення Кабміну. З цієї ж причини раніше український уряд дозволив використати водійські права зі строком дії, що минув — їх обмін можна буде здійснити вже після війни.

Отже, купити авто в Штатах українці можуть без будь-яких обмежень. Якщо ви давно придивляєтеся до американських машин, рекомендуємо зважитися на покупку саме зараз. Незважаючи на всі складнощі агресивної війни Росії, зараз є унікальний час, щоб дуже вигідно купити автомобіль.

Чому і на скільки знизилися ціни на бу авто зі США?

За даними агентства Kelley Blue Book (KBB), середня вартість уживаного автомобіля в США зараз становить 27 246 доларів. Це майже на 1000 доларів нижче за пік грудня 2021 рік. Ціни на старі автомобілі знижувалися три місяці поспіль.

Якщо купити авто бу в США зараз, під час воєнного стану, є можливість заощадити як завдяки загальному зниженню цін, так і більш лояльним умовам розмитнення.

Декілька прикладів, що показують динаміку цін:

Nissan Rogue (2014-2018)

  • Середня ціна до війни: 15,600 $
  • Середня ціна зараз: 13, 900$

Volkswagen Passat (2014-2018)

  • Середня ціна до війни: 15,500 $
  • Середня ціна зараз: 114, 250$

Hyundai Sonata (2014-2018)

  • Середня ціна до війни: 12,400 $
  • Середня ціна зараз: 10,100

Ford Escape (2014-2018)

  • Середня ціна до війни: 14,300 $
  • Середня ціна зараз: 12, 000

Як бачите, ціни на авто з пробігом з Америки значно подешевшали через падіння попиту. Зараз ми спостерігаємо унікальні ціни на багато моделей. Є впевненість, що найближчим часом через ту саму війну ціни зростуть. Так що якщо ви чекали ідеальний момент, щоб купити авто в Америці, ваш час настав.

Як зараз влаштовано доставку авто зі США?

До війни авто із США транспортувалися у контейнерах через океан і прибували, як правило, до порту Одеси. Процедура доставки тоді займала близько 8-10 тижнів, залежно від віддаленості порту відправки (у США понад десяток великих портів, що розташовані на значній відстані один від одного). Через російську агресію морську доставку машин зі Штатів в Україну зараз повністю зупинено. З самого початку війни доставка автомобілів із США не здійснюється по воді.

Із запровадженням військового стану машини з Америки доставляють інакше. Спочатку океаном до порту в Європі, а потім автовозом — в Україну. Компанія StarCars доставляє машини для клієнтів через порт у Клайпеді (Литва). Контейнери прибувають до литовського порту, а звідти ми транспортуємо їх на територію України. Доставка абсолютно безпечна для куплених авто, наскільки це взагалі можливо гарантувати в умовах війни, ракетних та артилерійських обстрілів. Однак на сьогоднішній день кожен наш клієнт під час війни отримав свій автомобіль, куплений на аукціонах США.

Вартість доставки транспорту зі Сполучених Штатів дещо зросла (на 400-600 $) через порушення логістики. Однак завдяки зниженню вартості самих автомобілів та безкоштовній розмитненні до 1 липня купувати авто у Штатах у воєнний час – дуже вигідно.

Авто з США зі StarCars

Вкажіть бюджет на купівлю авто, а ми підберемо для вас декілька варіантів з аукціонів у США

Відгуки

Всі відгуки
Top