Tesla Model X: маркетинг чи технологічний прогрес?

Tesla Model X: маркетинг чи технологічний прогрес?

Tesla Model X – це електричний кросовер однойменної компанії, який став першою спробою виробника зайти в класовий сегмент. Головною особливістю автомобіля стали його задні двері, які відчиняються таким чином, що нагадують соколине крило. Проте, чи у дверях головна цікавість машини? Давайте поговоримо про цей кросовер відверто і тверезо оцінимо що саме собою являє Tesla Model X – геніальний маркетинг, чи дійсно технологічний прогрес, котрий оправдовує, прямо скажемо, високу ціну.

Зміст статті:

Не схожа на інших, тому і подобається

Tesla Model X це абсолютно новий підхід до сімейного кросоверу. Маючи абсолютно дивовижні задні двері, Model X зовсім не схожа на звичайний сімейний кросовер. Та чи краще він? Так. Особливо всередині. І практичніше, тому що в ній може розміститись сім чоловік. Достатньо великий задній багажник, так ще й багажне відділення спереду, адже у цієї машині немає двигуна. Чим не сімейний кросовер. Але назвіть, будь ласка, хоч один сімейний кросовер, який здатний розігнатися з 0 до 100 км/год всього за 3.1 секунди.

Tesla Model X. Вигляд спереду

Абсолютно новий підхід до поняття “автомобіль”

Більше всього ця машина подобається за рахунок того, що уособлює собою абсолютно новий підхід по поняття “автомобіль”. Насамперед, потрібно говорити про його технологічність. Практично любі маніпуляції з автівкою водій може проводити на величезному сенсорному екрані. Окрім вже звичних і зрозумілих речей, як навігація, музика, зв’язок і т.д., ви можете керувати сидіннями, відкриттям і зачиненням дверей та багажників, керувати світлом, пневмопідвіскою, режимами їзди и багато-багато чим іншим. По суті, екран слугую центром управління автомобілем. Цей екран виконую не тільки роль пульта керування, але і слугує розважальною системою с багатьма цікавими і нестандартними функціями.

Tesla Model X. Вигляд ззаду

Автопілот

Зрозуміло, що вам може здатися, що все це відволікає у процесі їзди. Але “фішка” в тому, що Тесла вміє їздити і без вас. Правда, потрібно зауважити, що автопілот працює лише при наявності розмітки, яку може розпізнати, тобто, автопілот в українських реаліях досить обмежена функція. Але не сказати про нього неможливо. Щоб активувати його, достатньо два рази потягнути на себе ричажок круїз-контролю, який знаходиться зліва від керма. Особливий сигнал сповістить вас, що автопілот активовано і машиною керуєте уже не ви.

Tesla у режимы автопілоту. Незвично і захоплююче

Автомобіль розпізнає розмітку і просто встяє поміж нею, контролюючи за допомогою сенсорів трафік . Якщо ви бажаєте щоб машина перелаштувалась у сусідню смугу руху, вам просто достатньо увімкнути поворот. Автомобіль впевниться у тому, що маневр безпечний і проведе його. Адаптивний пілот контролює все, що знаходиться у нього спереду, ззаду та по бокам і приймає рішення. Якщо авто попереду гальмує або пришвидшується, автопілот робить теж саме. Чесно кажучи, Tesla Model X дозволяє повністю розслабитися і насолоджуватися поїздкою. Максимально корисним у цьому плані він стає у міських заторах, коли вам просто час від часу потрібно спостерігати за ситуацією на дорозі, все інше за вас робіть кросовер. Варто зазначити, що автопілот не вміє розпізнавати червоний сигнал світлофору або не вміє читати таки знаки як “стоп” чи “рух заборонено”. Пішоходів, велосипедистів усілякі дорожні перешкоди та навіть тварин, електроніка розпізнає бездоганно, тому за це турбуватися вам не потрібно.

Керуйте машиною за допомогою телефону

Ще одна досить цікава функція Model X дозволяє вам керувати машиною за допомогою телефону. Для цього потрібно скачати відповідний додаток і синхронізуватися з машиною. Після цього вам стане доступна можливість дати машині команду, щоб вона під’їхала до вас. Це надзвичайно практична річ, коли вас “запаркували” по сторонам на вузькій парковці, чи, наприклад, у вас дуже важкі пакунки і ви не бажаєте тягти їх самостійно. Звичайно, Тесла не зможе приїхати до вас з іншого кінця місця, але в описаних ситуаціях, ця функція буде дуже корисною. За допомогою телефону ви також можете видкрити двері або багажники, дати команду на вентиляцію, чи увімкнуті підігрів сидінь і т.д.

Простий та зрозумілий додаток від Tesla, який значно полегшує вам життя

Їзда, кермування, та на що здатна Tesla Model X

Ми поговорили про машину з точки зору її самостійності. Тепер настала черга поділитися враженнями від керування цією машиною у ролі водія. Ну що ж, машина електрична і тому дуже тиха, занадто тиха. Якщо ви вважаєте Model X сімейним авто з химерними дверми і цілим набором усіляких “прибамбасів”, яке не здатне зацікавити автомобільного ентузіаста, то ви дуже і дуже помиляєтесь. 7-місний, 2-тонний кросовер розганяється до першою “сотні” усього за 3.1 секунди при максимальній швидкості в 250 км/год. За рахунок електромоторів, максимально тяга настає миттєво, яка починає поступово падати десь на швидкості в 160-180 км/час. До цієї відмітки, машина розганяється практично однаково як і на старті. Зауважте, що вона важка за рахунок величезних акумуляторів. Але оскільки батареї вмонтовані вздовж днища авто, центр маси розташований дуже низько і поскільки один електромотор працює на задні колеса, а інший на передні, автомобіль залишається дуже проворним.

Здається, що машина готова до злету

Керувати цією машиною одне задоволення. Це спортивній кросовер на зразок BMW X5 М, або Porsche Cayenne Turbo. Але керується вона більш чітко та прогнозовано. З цією машиною ніщо не зрівняється в плані відчуттів. Так, вона досить жорстка, так вона однозначно велика. Але вона дійсно може подарувати незабутні відчуття. В залежності від бажання самого водія, вона може бути серйозною і розважливою, розумною і безпечною, спокійною і агресивною. Вона створена для задоволення.

За рахунок конструкції даху, Тесла не може мати традиційний багажник. Проте, є і такий варіант

Варта чи ні?

Будь яка модель компанії Tesla породжує серйозні суперечки на рахунок своєї вартості. Дійсно, автомобілі компанії Тесли дорогі. Та чи варті вони цих грошей? Однозначну відповідь дати важно. Напевно, якщо ви купуєте машину вартістю понад 100 тисяч доларів, ви не хочете бачити величезні недоліки в деталях. Якість матеріалів які використовуються у Тесла навіть близько не нагадують тих, які використовуються у люксових авто такого цінового сегменту. Криві зазори і не співпадаючи панелі, величезні запитання по якості фарбування і так далі – це те, що завжди засмучує людей, які уважно розгледіли Model X. Але це частка ціни, яку ви платите за те, що отримуєте авто, яке перевертає усе уявлення про те, яким повинен бути автомобіль. Йти на компроміс чи ні, вирішувати вам. Маркетинг чи технологічний прогрес – питання відкрите.

Мінімалізм та стриманість – основні ознаки інтер’єру

Але не зважаючи на все, у вас є можливість купити Tesla Model X з США в України за дуже привабливою ціною. Ми також завжди готові підібрати для вас автомобіль на аукціоні в Америці. За подробицями, звертайтеся за телефонами, або завітайте до нас у офіс.

Авто з США зі StarCars

Вкажіть бюджет на купівлю авто, а ми підберемо для вас декілька варіантів з аукціонів у США

Відгуки

Всі відгуки
Top